Isfahan kilimai - Persų pasididžiavimas
Isfahan kilimai - Persų pasididžiavimas

Isfahan kilimai - Persų pasididžiavimas

Irano miestas Isfahanas pasižymi ypač puikiais ir kokybiškais persiškais kilimais, pagamintais šio miesto mezgėjų meistrų. Pats miestas yra Irano centre, ribojasi su Zagroso kalnais ir dykuma.

Architektūriniu požiūriu miestas sulaukė didelės šlovės ir populiarumo islamo pasaulyje. Ypač išsiskiria senasis tiltas, didžioji Imamo aikštė ir žali parkai. Daugelio Isfahane kilusių persiškų kilimų raštai ir dizainai yra pagrįsti meniniu mečečių, įmantrių plytelių dekoracijų ir persiškų sodų atvaizdavimu. Kai kurios kilimų audyklos ir mazgininkų meistrai Isfahane įgijo pasaulinę reputaciją, pavyzdžiui, Davari, Haghighi ar Seirafian. Šių meistrų pasirašyti kilimai garantuoja ne tik išskirtinę kokybę ir subtilumą, bet ir retenybę, kurią verta išsaugoti.

Pavyzdžiui, meistro mezgėjo Akbar Mahdie kilimai pasižymi 1,2–1,8 mln. mazgų tankiu viename m2. Norint pasiekti tokį tankį, reikia itin didelių pastangų, kantrybės ir įgūdžių, kurių retai kam kada pavyksta įgauti.

Be to, medžiaga parenkama pagal griežtus kriterijus, kad būtų naudojami tik geriausi vilnos siūlai ir gryni augaliniai dažai. 

Toks kilimas ne tik, kad puoš Jūsų interjerą, bet turėsite tikrą meno kūrinį.

Comments

Log in or register to post comments
Viršuje
Krepšelis
Uždaryti
Atgal
Paskyra
Uždaryti
Meniu
Uždaryti