Tinkamo dydžio kilimas – kaip išsirinkti kilimo dydį svetainei?
Tinkamo dydžio kilimas – kaip išsirinkti kilimo dydį svetainei?

Tinkamo dydžio kilimas – kaip išsirinkti kilimo dydį svetainei?

Pasirinkus tinkamo dydžio kilimą jūs įnešite namams jaukumo ir grožio.

Kai prieinate tą namų interjero etapą kai pradedate rinktis kilimą viskas atrodo gana paprasta. Bet kai reikia nuspręsti kokio dydžio kilimas tiktų tuomet ir prasideda galvos skausmas. 

Kaip pasirinkti tinkamo dydžio kilimą kuris nebūtų per mažas arba atvirkščiai per didelis. Blogai parinkus kilimo dydį galime sumažinti erdvę kambaryje, arba kambarys atrodys chaotiškai.

Pirmiausia viskas priklauso nuo erdvės kurioje norite patiesti kilimą. Šį kart kalbėsime apie pagrindinę namų erdvę – svetainę.

Jūsų svetainės kilimas turėtų būti maždaug jūsų sėdimosios zonos dydžio, kad ši erdvė būtų lyg ”apjungta” į vieną visumą. Kad ši zona neatrodytų baisiai, jūsų kilimas turi būti bent 30cm platesnis nei jūsų sėdimi baldai iš abiejų pusių. 

Realiai galima naudoti du kilimo padėjimo būdus kurie neturėtų sugadinti bendro vaizdo – pirmas, tai dėkite tokio dydžio kilimą ant kurio galima būtų sudėti sėdimus baldus ir pilnai jų kojeles, trumpai tariant viskas telpa ant kilimo ir dalis kilimo yra už baldų ~30cm, antras- dėkite tokį kilimą kuris apimtų bent priekines baldų kojeles.

Nors paprastai nerekomenduojama, kartais mažas kilimas gali būti ekonomiškas pasirinkimas ir vis tiek suteiks jūsų svetainei stiliaus ir jaukumo. Jei svetainės erdvė maža, apsvarstykite nedidelį kilimą, kuris būtų centre tarp jūsų sėdimų baldų. Būtina simetrija ir tinkamas padėjimas, elkitės atsargiai šiuo atveju, kad neatrodytų viskas padrikai.

Visada rekomenduojame prieš renkantis kilimo dydį, bent pabandykite apklijuoti lipnia popierine juosta išsirinkto dydžio kilimo kontūrus, tai šiek tiek leis įsivaizduoti ar dydis plius minus tinkamas.

Šis kilimas žemiau šiek tiek per mažas

Šis kilimas tinkamo dydžio, kai priekinė baldų kojos patenka ant kilimo

Kilimo dydis kai ant jo pilnai telpa visi sėdimi baldai irgi yra tinkamas, tiesiog reikia vertinti bendrą erdvės dydį ir atstumus iki kitų baldų

Comments

Log in or register to post comments
Viršuje
Krepšelis
Uždaryti
Atgal
Paskyra
Uždaryti
Meniu
Uždaryti